Ontwerp zonder titel - 2020-08-31T184747

Ontdek jouw ikigai

Ontrafel waarom je doet wat je doet om écht impact 
te maken met jouw verhaal en personal brand

 

Vertel jouw unieke verhaal via jouw ikigai

Of je nu in de startblokken staat van jouw onderneming of een brand hebt dat al jaren meegaat: jouw authentieke verhaal bepaalt de impact die je maakt binnen jouw branche en bij jouw doelgroep.

 

Iets waarbij ik je met liefde help. Omdat het mijn zielsmissie is om jouw unieke verhaal te vertellen.

Zodat je verbinding kunt gaan maken.

 

Daarom hebben al mijn diensten iets met elkaar gemeen: de toepassing van de ikigai methode. Iki-what?! Ikigai: dé formule die bepaalt waarom jij doet wat je doet en waarom je staat waarvoor je staat. Het is de harde kern. Én de basis van waaruit jij een sterke impactvolle personal brand bouwt.

 

ikigai

[ ik - ee - guy ] · japanese

a reason of being; the thing that gets you up in the morning

Ikigai (5).png
Ontwerp zonder titel - 2020-08-26T135216
Ontwerp%20zonder%20titel%20-%202020-08-2

Waarom ik het belangrijk vind om jou te sturen vanuit jouw ikigai? Omdat het jouw rode draad is. Jouw levensmissie. Jouw onderscheidend vermogen. Het is wat jou drijft, verbindt en uniek maakt. Het is het verhaal dat je hoort te vertellen. Jouw ikigai definiëren helpt je niet alleen bij jouw doel in het leven, maar ook bij jouw doel binnen jouw bedrijf. Het is dát waarvoor jij elke ochtend opstaat en de reden waarom jij elke dag doet wat je nu doet. Jouw ikigai is het kruispunt van een aantal aspecten uit je leven die samenkomen, namelijk:   

Jouw ´waarom´ als rode draad

Ikigai.png

Waar komt 'ikigai' vandaan?

Het woord 'ikigai' is afkomstig van de Japanse woorden 'ikuru' (leven) en 'kai' (het realiseren van je dromen). Samen staan ze voor het hebben van een doel in het leven. Volgens de Japanse traditie heeft iedereen een ikigai, een reden van bestaan. Het is één van de geheimen voor een lang, tevreden en gelukkig leven, zoals de inwoners van Okinawa het leiden. Dat is dan ook waarschijnlijk de reden dat er op dit Japanse eiland de meeste honderdjarigen leven dan waar dan ook ter wereld (where can we sign up). 

karima-17.jpg

Het vinden van jouw persoonlijke ikigai inspireert niet alleen jóu consequent, maar ook jouw doelgroep. Tegelijkertijd maakt het de wereld een mooiere plek. Jij kent namelijk jouw kracht, passie & missie en geeft hiervan een deel weg aan de wereld in de vorm van waarde. Op die manier maak je op een impactvolle manier verbinding met jouw droomklant vanuit authenticiteit. 

Elke dag opnieuw maak je keuzes om jouw brand doelen te realiseren, maar welke doelen streef jij persoonlijk na? Wat is jóuw purpose? Samen gaan we tot de kern. 

Verbinding vanuit
authenticiteit

Ontwerp zonder titel - 2020-08-26T135200
Ontwerp zonder titel - 2020-08-26T135200

Waarom de ikigai methode jou helpt bij
het boosten van jouw (personal) brand

Hoe ik de ikigai
methode toepas

Door de juiste vragen te stellen. Natuurlijk wil ik dolgraag weten wat je doet. Maar ik vind het veel interessanter om te weten waarom je het doet. Waar jouw zielsmissie en passie vandaan komen en hoe jij denkt de wereld en het leven van anderen een beetje mooier te kunnen maken. Dat wil jouw droomklant namelijk ook weten. Deze inzichten zorgen voor verbinding en waardevolle relaties. Het zorgt ervoor dat jij impact maakt met jouw (personal) brand. 

Daarom is dit altijd mijn eerste stap: inzoomen op jouw ikigai. Zodat we jouw verhaal op de meest pure en impactvolle manier kunnen gaan vertellen. En zodat je met jouw personal brand strategie zo dicht mogelijk bij jezelf blijft. Maar ook: zodat jouw personal brand foto's écht uitstralen wie jij bent. En deze jouw droomklant aantrekken. 

 

• Jij ziet jouw rode draad en kan deze consistent doorvoeren naar jouw personal branding en kanalen
 

 • Doordat je jouw purpose kent, leer je vanuit waarde te inspireren en verbinden
   

 • Jouw 'waarom' is dé basis voor het creëren van een branding strategie die
  volledig aansluit bij wie jij bent
  en wat voor boodschap jij wil uitdragen

   

 • Authenticiteit maakt impact. Het is wat jou onderscheidt
  van de rest en waaraan jouw droomklant jou herkent

Ontwerp%20zonder%20titel%20-%202020-08-2

Waar mijn wilskracht vandaan komt
om jou vanuit jouw ikigai te helpen

Pretty simple: ik heb jarenlang mijn eigen ikigai weggecijferd en weet wat het me heeft opgeleverd. Een leven en loopbaan vol keuzes die me niet écht gelukkig maakten. Ik deed waar ik goed in was, maar deed dit gedachtenloos. Het resultaat? Ik wist niet waarom ik deed wat ik deed, kende mijn roeping niet en zag mijn eigen potentie en waarde niet. Hierdoor bleef ik heel lang in de gebaande paden en stond ik niet volledig in mijn kracht. En dat terwijl ik de wereld zo veel te bieden had. Mijn verhaal? Die lees je hier!

Daarnaast...

Zag ik de grote organisaties waarvoor ik werkte zich blindstaren op korte termijn resultaten. Iets wat ik bij ondernemers om me heen ook veel zie gebeuren. De honger naar snelle conversie, in een rap tempo veel volgers en zichtbaarheid krijgen. Het zijn mooie doelen die onlosmakelijk verbonden zijn met jouw verhaal. Jouw authenticiteit en waarde. Zonder deze elementen zul je namelijk niet groeien en zal jouw droomklant zich niet tot jou en jouw boodschap aangesproken voelen. 

De verhalen liggen er voor het oprapen. En zijn het waard om gedeeld te worden. Laat je inspireren door de ikigai van andere impact makers. Ambitieuze vrouwen die niet bang zijn om hun kleuren te laten zien. Op het Instagram-account @ikigai.stories ga ik deze vrouwen een podium geven. Wil je hun verhalen niet missen?

Ontdek de ikigai van andere impact makers