Zoeken

4 effecten van een sterke personal brand


Durf jij uitgesproken te zijn als het aankomt op jouw branding? Of kies jij liever voor veilig en comfortabel? Alvast een klein tipje van de sluier: please don't. Een sterke personal brand gaat je op de lange termijn namelijk een hoop opleveren. In deze blog benoem ik wat de 4 effecten zijn van een sterke personal brand.


1. Een unieke positionering binnen jouw branche

Je kunt je als ondernemer het allerbeste positioneren door jezelf te zijn. Dat is namelijk het enige waarin jij je écht onderscheidt. Niet met wat je doet. Want let's be honest: er zijn meer mensen die doen wat jij doet. Maar er is niemand zoals jij. Door jouw personal brand on point te hebben, laat je zien wie die persoon is. En niet alleen wat die persoon kan.


2. Klanten die écht bij jou passen

Ooit afgehaakt toen je op het profiel van iemand uitkwam? Door de vormgeving, het kleurgebruik of de soort foto's en teksten? Dat noemen we 'personal branding done right'. Personal branding draait namelijk niet alleen om het aantrekken van droomklanten, maar ook om het afstoten van klanten die níet bij jou passen. Door een transparante look & feel waarmee in één oogopslag helder is wie jij bent, trek je ook klanten aan die daar goed bij passen.


3. Pure, oprechte connecties

Mensen kopen van mensen. En kopen is een emotioneel proces. Als jij je blindstaart op branding zonder dat je er 'personal' voor plaatst, loop je dus een hoop kansen mis op pure, oprechte connecties. Een bedrijf dat zich vol op diensten en producten focust en dit ook uitstraalt, blijft precies dat: een bedrijf. Maar jij wil een persoonlijke brand zijn met potentie voor een hoop connectie. Toch?


4. Een intuïtievere bedrijfsvoering

Niets is zo vervelend als jouw bedrijf constant opnieuw 'uit te moeten vinden'. Of dat je elke keer opnieuw vastloopt op welke content je wil delen, wat je wil uitstralen en welke klant je hiermee wil aantrekken. Als jij exact weet waar jij voor staat, wie jij wil bereiken en je dit doortrekt in jouw personal brand, ontstaat er een veel intuïtievere bedrijfsvoering waarbij alles stroomt. Heb je er überhaupt moeite mee om bij jouw essentie te komen? Met het 1:1 ikigai story program breng ik jou bij jouw kern, schrijf ik jouw fundament uit en dragen we 'm strategisch uit naar jouw droomklant.


Niemand is zoals jij en dat is jouw kracht

Eén ding is zeker: no one is like you en dat is jouw kracht. Jij bent uniek. Schreeuw het van de daken. Durf op te vallen. Durf jouw kleuren te laten zien. Dat verdien je.


Sluit jouw personal brand volledig aan bij wie jij bent?6 keer bekeken0 reacties